Toscana 2009


Vår första resa då Mutata officiellt bildades. En helt fantastisk resa i slutet av september till underbara Toscana. Sommaren förlängdes i goda vänners sällskap i en fin och exklusiv miljö. Lite lurig och framfört allt brant backe ner till vår fina "residens" - La Silva - med swimmingpool och trädgård. La Silva ligger i närheten av Seggiano.


Höjdpunkter


Till kusten - Castiglione della Pescaia
Efter en lång resa med vår Fiat Ducato kom vi äntligen till stranden där vi fick möjlighet att fira Uffes och Marias bröllopsdag. Och inte minst bada och lata oss i värmen. Hemresan bjöd på oväntade äventyr när vår GPS ville ta oss närmaste vägen hem via smala och kurviga bergsvägar. Det blev inte lättare av att det var kolmörkt. Tur att vi hade Tobbe vid ratten i vår buss!

Monterongriffoli och Pienza
Monterongriffoli är en helt oansenligt liten ort i Val D´Asso. Där bjöds vi på lunch av Lasse och Stina i deras hem "Ankhura". En höjdpunkt vi sent skall glömma. Detta norrländska par som håller matlagningskurser i Toscanska rätter! Helt fantastiskt gott och trevligt. I Pienza vandrade vi längs muren och beundrade utsikten. Också många trevliga butiker fanns som undersöktes väl.

Pooldag
Härligt att ta det lugnt och blicka ut över kullarna och vingårdarna sippandes en drink i solen. Vi "orkade" släntra ner för dalen och inspektera den lokala vinfabriken och se hur vinet tillverkades. Vi fick med oss ett Brunellovin! (förmodligen för att vi var så trevliga). Som vanligt avslutade vi dagen med en underbar middag riggad under överinseende av allas vår "kocka" - Anne. Givetvis med kvalitetsviner serverade av Thomas (sommelier). Det gäller att ligga på topp!

Kloster och Montalcino
Vi missade munkarnas livekör - hörde endast inspelad kör. Hel OK. Munkarna verkade välmående med tanke på midjemått. Montalcino bjöd på shopping och ett besök på ett 100-årigt "café". Smått och gott intogs.

Övriga minnen.....
Hur många gånger hade vi kört fel om vi inte hade haft en GPS? Från början fick den dock inte ström pga att sladden till eluttaget i bilen var trasig. Med stor tur och envishet lyckades vi hitta en sladd som passade. Vissa sa "vi kommer aldrig att hitta en sladd som passar". Alla kommer alltid att komma ihåg rösten som meddelade "gör en tillåten u-sväng"....