Lanzarote 2014

 

Lanzarote ankomst 21/11
Vi möts på flygplatsen. Lyckligtvis landar våra flyg ungefär samtidigt. Bilen hämtas ut av Thomas och färden går till "Villa 9 Salamandras" i Play Blanca. Semestern inleds med en härlig fisk- och skaldjursmiddag hos "Casa Pedro" vid stranpromenden i Playa Blanca.


Bekantar oss med Playa Blanca 22/11
Promenad i ett blåsigt Playa Blanca. Vågorna stänkte ända in i den lilla restaurangen där vi intog tapas med skaldjursläckerheter från havet. Storhandling som krävde återfärd i taxi. Gubbarna spelade pingis och damerna pratade....

Thomas fyller år 23/11
En dag "hemma" i huset med fortsatt ombytligt väder. Lunch vid poolen. Kallskuret med lite regn och en hel del sol. Alla verkar ha sömnunderskott som tas igen på sängar med varierande hårdhetsgrad. Thomas har med sig en madrass som han vilar skönt på inför sin födelsedagsmiddag på restaurang i Playa Blanca. Tyvärr får restaurangen endast 2,3 på den välkända 5 gradiga Mutata-skalan. Den nu 55-årige mannen visar här sin form i bassängen.

Utflykt 24/11
Vi tar sikte på Timanfaya och kraterstekt kött. Efter diverse strul med navigeringen - karta vs gps - kommer vi fram till en kö som vi inte vill stå i. I stället hamnar vi på Lanzarotes och kanarieöarnas äldsta vingård - 240 år. Mycket trevligt. Vinprovning med efterföljande god tapaslunch i närliggande "turistfälla" utan turister förutom oss. Maria fortsätter navigera via bergsvägar och karta. Thomas kör som vanligt elegant och mjukt.

Beslutångest 25/11
I vår fina villa finns en stämning av "vad skall vi göra idag". Till slut beslutas att vi skall ta oss till Papagayostranden. Och det gör vi. Ett bra beslut. Den bästa soldagen får vi. Sol och bad!! - äntligen. Vi förundras över alla människor som på ett till synes naturligt sätt övervinner den "naturliga" instinkten att dölja sina kroppar med badkläder. Vi tar oss hemåt efter bunkring och använder utegrillen för att grilla färskt kött. Middagen toppas med egentillverkat Mojo!!

Lugnet 26/11
En dag i lathetens och motionens tecken. Långpromenad för vissa och tennis för andra. Poolbad därefter. Inget regn!! Middag vid vår lunchrestaurang - Bar Tipico - trevligt och mycket gott!!

Fria lekar 27/11
Fria promenader i Playa Blanca. Restlunch designad av Anne Louise - mao exellent!! I övrigt slödag med moln, regn och lite sol. Middag hos Pedro - den bästa restaurangen. Paella och musslor till allas belåtenhet! Kvällen avslutas med Tobbes spotifydisco utan laserattack.


Hemfärd 28/11
Hemfärden ok för alla utom Thomas och Ann Mari som får vänta ett dygn efter ordinarie avgång på att komma hem. Storm på Lanzarote! Alla flygningar inställda!