Mallorca 2010

 

Årets resa gick till Deia på Mallorca. Vårt boende denna gång blev till och med ännu bättre än förra året. Huset - Ca´n Gil - har 3 rymliga våningar och takterass samt självklart utrustat med swimmingpool. Utsikten mot berg och hav gav heller inget övrigt att önska. Vädret också underbart trots första veckan i oktober. Ca´n Gil ligger nära Deia.


Höjdpunkter


Till havet från huset - Cala de Deia
Första dagen tog vi oss ner till fots längs en vindlande väg till havet. Framför oss öppnades en vy över en härlig liten havsvik med två restauranger. Givetvis intog vi en god lunch med tillhörande dryck.

Cala Tuent
Vi möljade in oss i citronen och fikusen   för en färd längs helt fantastiska serpentin-vägar. Kanske tur att   vi inte fick tag på en minibuss med tanke på vägarna. Stranden bjöd på ett antal urpingar varav de 3 läckraste är välkända för oss alla. Strandens övriga män blev givetvis förtrödna på den manliga delen av Mutata. Dagen kröntes med en delikat paellalunch.

Inca
En färd till marknaden i Inca för att inhandla läder och annat. Ann Mari undervisade övriga damer i prutningens konst. Herrarna löste samtidigt de flesta världsproblemen på ett fik i stadens centrum. Inca rekommenderas endast för de som är intresserade av att handla på marknad.

Mutata tågar in i Port de Soller
Pt de Soller inramar en lagun med en underbar strand. Gammal hotell-bebyggelse och en smalspårig järnväg. Värstingbåtarna träng-des i marinan. I Soller tillbringades mycket tid i solstolarna. Kort resa från Deia och trevlig miljö. Thomas envisa-des med att dricka American Long Coffee. Förmodligen därför att det inte var lankigt.

Övriga minnen..
Punkteringen kommer vi ihåg. Tur att vi inte hann köra längre än vi gjorde. Och att det fanns ett riktigt resevdäck att byta till. Man skall också ha tur med vädret. Det hade vi verkligen. Natten till dagen för hemfärd bjöd dock på ett hemskt åskväder med tillhörande regn. Ett skådespel att se blixtarna över bergen. Vi glömmer inte heller våra givande diskussioner och den goda tapasmiddan på bykrogen i Deia. Till minnena hör också att ett vin kan ha en doft av kräftspad och att sjaldansen enligt omvittnat löfte återstår att genomföra.