Sicilien 29/9 - 7/10 2012

 

Sommaren 2012 var vädermässigt dålig i Sverige. Därför längtade vi extra mycket efter värmen! Och den fick vi på Sicilien. Vi landade som vanligt på olika flygplatser. Anne, Tobbe, Maria och Uffe fick en 25 milsresa från Palermo till Acireale. GPS:en blev räddningen i mörkret då en avfart missades och Catanias smågränder "undersöktes" i detalj. Väl framme välkomnade Ann Mari och Thomas som förberett fint med drink och lite nattamat.


Höjdpunkter


Parlaments-
ledamoten

Första dagen blev tyvärr ingen höjdare. Huset med omgivningar var fantastiskt. Poolen var världsklass. DOCK. Ett klart IG på städningen i huset. Med Thomas i spetsen krävde vi ågärd. Arg som ett bi dök Adolfo upp. Han nämnde ett antal gånger att han är parlmentsledamot i Italienska regeringen och att ingen någonsin klagat på huset. Det blev en kulturkrock kan man lugnt säga. Det slutade trots allt väl. Städningen blev utförd och inga poliser dök upp som Adolfos bror Paolo hade hotad med. Nu när vi lugnat ner oss tror vi kanske han sa "polish" och inte "police".

Taurmina
Lite regn på morgonen! Vi bilade norr ut längs kusten åt glass i Riposto. Höjdpunkten var lunchen på en snackbar med utsikt över en liten strand - underbart vackert. Vi mötte en italienare som talade flytande svenska. Han hade bott i Sverige i 22 år! Drivit restaurangen St:a Clara i Stockholm. Tillbaka via SS114 till Via Brinzio. Ett stopp innan för att handla "MUTATA"-mängder med mat och dryck av klass.

Pooldag I
Pooldag efter en hård och lång kväll vid middagsbordet. Som vanligt kanonväder - 27 grader. Bad i den fantasiska poolen. Middag i Trezzo på en fiskrestaurang. En dag i vilans tecken.


Isola Bella
Utflykt till stranden intill ön Isola Bella. Magiskt vackert. Härligt bad. Nästan lika varmt i vattnet som i luften. Vi börjar varva ner och tycka det är helt OK att bara lata oss i solstolar. Kvällsdopp i poolen. Tobbe - vår mästerchaufför - blev sjuk. Kanske dagens musslor var dåliga.

Pooldag II
Enda utflykten utanför huset blev en inhandlingstur. Bl a fiskmarknaden besöktes. Anne och Thomas svarade för en härlig middag med bläckfisk som huvudnummer. Innan dess hade Thomas och Tobbe ordnat en limedrink vid poolen. Lime (eller var det omogna apelsiner?) och citronfrukter fanns i överflöd runt tomten. Kvällen avslutades med diskussion under temat "lust". "Backan" dvs Anne hade förberett några ord att fundera på. Kaktus, regn, tyg, svamp, soffa och bil - hur mycket lust finns i dessa ord?

Pooldag III
Vid det här laget hade vi varvat ner ordentligt. Tack vare det fina vädret och den fantastiska poolen. Suverän avslutningsmiddag vid Santa Maria La Scala - Ett fiskeläge i längs kusten i Acireale.