Gran Canaria 2017

 

Las Palmas 22 - 25/11
Vi bodde på ett fräscht och centralt hotell - Wivra eller något liknande heter det. Trevlig och hjälpsam personal. Det visade sig inte minst när de på alla sätt försökte hjälpa Torbjörn när han kom att plånboken var borta. Ett annat bestående minne är "kuddraseriet". Varje säng var till större delen belamrad med en massa kuddar efter bäddning. Annat minnesvärt handlar naturligtvis om mat! Thomas födelsedagsmiddag kunde nog inte ha blivit bättre än på den intima familjerestaurangen i hotellkvarterets hörn. Och när Thomas fick pröva att smaka och inte minst skära upp lufttorkad skinka av högsta kvalitet - då var lyckan gjord.


Villa Tauro 25/11 - 2/12
Efter en kurvig färd över ön med brådjupa stup landade vi i vårt mycket trevliga och välplanerade enplanshus. Här tillbringade vi därför mycket tid när vi inte var vid favoritstranden Playa de Amadores eller någon av de andra närliggande stränderna. Det var helt underbart att sola och bada. 25 grader i snitt både i luften och vattnet. Snacka om att ladda batterierna jämfört med vad som går att göra i mörka, korta och kalla dagar hemmavid.

Extra roligt var att fira Annes 60-årsdag. Den började tidigt med champangefrukost och slutade sent på restaurang "Bolero" i Puerto Mogan - en riktig höjdare. Menyn var många sidor lång men vi lät servitören bestämma nästan allt - succé.

Mat är ju ett kärt ämne för oss alla och då måste vi nämna tapasmenyerna på strandrestaurangerna - de var inte att leka med - bläckfisk, räkor i vitlök, musslor mm mm kompletterat med kall öl!

Diskussionerna på kvällarna runt middagsbordet i vårt trevliga hus blev ofta intensiva och intressanta. Speciellt intressant och svår blev diskussionen om tid och vad tid är. Synd att ingen antecknade. Det kändes som vi hade svaret inom räckhåll!